Skal inspirere til nye og gode e-helseløsninger i helsesektoren

Med Helseinnovasjonsuka ønsker Inovacare å gi innsikt i hvordan ny teknologi og nye former for samarbeid kan gi bedre helsetjenester. Uka er til for alle som er interessert i innovasjon og utvikling i helsesektoren.

Foto: Ariel Hammer

Foto: Ariel Hammer

Uka, som går av stabelen 26.-30. september, spenner vidt i program, og inneholder seminarer, workshop, dialogmøte, paneldebatter og leverandørmesse. Målet er å gi deltakerne faglig påfyll, inspirasjon og etablere møteplasser på tvers av sykehus, kommune, helsenæring, helsepersonell, brukere og forsknings- og utviklingsmiljø i regionen.

Blant foredragsholderne er blant annet helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, administrerende direktør for Legemiddelindustrien; Karita Bekkemellem og lege og professor emeritus ved Universitet i Oslo; Erik Fosse, i tillegg til en rekke fagpersoner fra sykehus og kommuner i nord.

Hvilke helsetjenester vil du ha i fremtiden?
Til ett av arrangementene inviteres befolkningen i regionen til å komme med spørsmål og innspill til hva som er viktig når de mottar helsehjelp. Til å svare på spørsmålene kommer lederne for helse- og omsorgstjenestene i Bodø, Hadsel og Vågan kommune; Arne Myrland, Marion Celius og Mette Nygård, i tillegg til administrerende direktør ved Nordlandssykehuset; Siri Tau Ursin.

- Helse er viktig for folk, og skaper naturlig nok et stort engasjement, sier prosjektleder Tove Julie Evjen. Synspunktene til brukerne av helsetjenestene er viktig for de som skal utforme tjenestene.
-Vi håper derfor at mange møter opp og deltar i diskusjonen om hvordan fremtidens helsetjeneste skal se ut.

Vi blir færre i landsdelen
Bakteppet for Helseinnovasjonsuka er utfordringene Nord-Norge står overfor med en nedgang i befolkning, som følge av at befolkningen blir eldre samtidig som mange unge flytter ut av landsdelen. Det bidrar i sin tur til å svekke økonomien til kommuner og sykehus, samtidig som antallet personer som kan fylle stillingene i helse- og omsorgssektoren går ned. I tillegg skaper tøffe klimaforhold og lange geografiske avstander utfordringer for befolkningen i fylket, og for de som skal levere helsetjenestene.

Evjen tror mye handler om hvordan vi tilnærmer oss utfordringene, der hun mener vi må  skape handlingsrom for innovasjon i og på tvers av sykehus og kommunesektor – og å utnytte kompetansen i næringslivet for utvikling av e-helseløsninger. Hun trekker fram Bodø kommune og Nordlandssykehuset som gode eksempler:

- Bodø kommune er helt i front når det gjelder digital hjemmeoppfølging og velferdsteknologi, etter å ha deltatt i flere nasjonale utprøvingsprosjekter og flere års tung satsing på teknologi.         
Fremst i skoen er også Nordlandssykehuset når det gjelder bruk av ny teknologi og digitaliserte pasientforløp. For eksempel bruker sykepleiere mobilapp til å registrere vitale parameter, og kreftpasienter kan nå rapportere symptomendringer til kreftlegen fra mobil.

Du kan lese mer om Helseinnovasjonsuka her.



Forrige
Forrige

Sykehusdirektør og helsesjefer vil høre fra deg

Neste
Neste

VR-teknologi i innovasjonsprosjekt i Psykisk helse og rus-klinikken