Easymeeting testet digital løsning gjennom Inovacare og LINKEN eHelselab

Inovacare har gjennomført sin første uavhengige test med industri i LINKEN ehelselab. Det var Tromsø-firmaet Easymeeting som var først ut med å innvie ordningen med «en-vei-inn» med sitt produkt for digitalt tilsyn, Nattugla.

Bak fra venstre; Diana Chis (Hovdejordet sykehjem), Hilde Engmo (Sørgjerdet bokollektiv), Linda Stokland (hjemmetjenesten). Foran fra venstre: Mariann Gansmoe (Easymeeting) og Tove Julie Evjen (Inovacare)

Bedriften Easymeeting har utviklet produktet «Nattugla» som er et avansert kamera som ved hjelp av AI-teknologi gjør det mulig å gjennomføre digitale tilsyn av pasienter. Teknologien kan benyttes til både hjemmeboende personer og til personer på institusjon. Den avanserte kamera-teknologien gjør at helsepersonell eksempelvis kan få varsel dersom en pasient er på tur ut av sengen, faller eller er urolig. Nå ønsker Eeasymeeting å gjennomføre en uavhengig test av produktet for å se om kameraet og appen er brukervennlig og hensiktsmessig i bruk. De beste til å svare på dette er brukerne selv, nemlig helsepersonell.

-  Vi ønsker en uavhengig brukertest med helsepersonell for å få tilbakemelding på om Nattugla fungerer slik vi ønsker at den skal gjøre. En ting er hva vi teknologer tror, men de beste til å svare på dette spørsmålet er brukerne og fagpersonene i helsetjenesten, sier Mariann Gansmoe, kundeansvarlig for Nattugla.

Helsepersonell fra Bodø kommune i testpanelet

I forkant av testen har Inovacare og Bodø kommune rekruttert tre testpersoner som tok utfordringen på strak arm og deltok i workshopen som uavhengig testpanel. Panelet bestod av sykepleier Linda Stokland fra hjemmetjenesten, miljøterapeut Hilde Engmo fra Sørgjerdet bokollektiv og sykepleier Diana Chis fra Hovedjordet sykehjem. Testpanelet var satt samme av personer med og uten erfaring med bruk av digitalt tilsyn for mest mulig bredde i sammensetningen.  

-  Det er både interessant og spennende å få være med å teste ut ny teknologi som skal brukes i helsetjenestene. Dette synes vi er gøy, sier Hilde Engmo og får støtte fra resten av testpanelet.

Offentlig-privat samarbeid på helsetjenestens premisser

LINKEN eHelselab skal være en arena for offentlig-privat samarbeid, hvor relevante industriaktører skal få mulighet til å skaffe seg innsikt i brukerbehovene som finnes i helsetjenestene. På den måten kan helsepersonell få være med og sette premissene for teknologiutviklingen.

-   Helsepersonell må være med i teknologiutviklingen. For Inovacare har det helt fra starten av vært et mål å få etablert en testlab hvor klinisk personell og industri kan møtes for å jobbe sammen. Dette fører til bedre løsninger for brukerne. Det er gøy at vi nå er i gang med dette arbeidet, sier Tove Julie Evjen som er prosjektleder for Inovacare.

Workshopen gikk veldig fint og testpersonalet fikk testet både hvordan de setter opp systemet, ulike alarmer, nattmodus og tale gjennom kameraet. I tillegg ble testpersonalet intervjuet om funksjoner og deres brukererfaringer med behov for digitalt tilsyn. Tilabkemeldingene fra helsepersonellet blir sammenfattet til en rapport som Easymeeting mottar - med stempel “testet i LINKEN ehelselab”!

- Jeg synes både test-personalet og Eeasymeeting har tatt utfordringen på strak arm. Det er første gangen vi gjennomfører konseptet med “en-vei-inn" for industrien. Og hvis både industri og testpersonellet er fornøyd med ordningen, så er vi fornøyde, sier Evjen.  

Nyskjerrig på å teste i LINKEN?

Alle bedrifter som ønsker å gjennomføre en test i LINKEN eHelselab er velkommen til søke om å få det gjennomført gjennom Inovacare. Sammen med Nordlandssykehuset og Bodø kommune vurderer vi hvert enkelt tilfelle for å se om det er relevant for LINKEN eHelslab og formålet som Inovacare jobber med. Ta kontakt dersom du er nysgjerrig.

 

 

Forrige
Forrige

Næringskomiteen besøkte Inovacare og LINKEN eHelselab

Neste
Neste

På besøk hos danske innovasjonsmiljøer