Bodø er blitt en nasjonal hub for e-Helse

Bodø er blitt en nasjonal hub for e-helse, uttalte helseminister Ingvild Kjerkol når hun åpnet årets e-helsekonferanse, E-HiN 8. nov på Lillestrøm.

Fra venstre, prosjektleder Tove Julie Evjen, og seniorrådgiver Charlotte Alme og Trine Holmvåg. Foto: Inovacare.

8 og 9. november gikk Norges største e-helsekonferanse av stabelen på Lillestrøm. Som bronsemedlem av E-HiN var Inovacare tydelig til stede under arrangementet, både med innlegg fra Bodø-miljøet og egen stand.

Imidlertid var det helseministerens budskap som kanskje ble lagt mest merke til. For når Kjerkol annonserte at regjeringen vil bort fra de store omfattende, kostbare og statlige prosjektene, trakk hun frem Inovacare og etableringen av Linken eHelselab som et fellesprosjekt som viser vei for andre.- Bodø er en nasjonal e-helse hub, uttalte hun.

Tett samarbeid

Å lykkes med samhandling er et arbeid som tar tid å utvikle. Bodø kommune og Nordlandssykehuset (NLSH) har over flere år jobbet sammen med e-helse, med utgangspunkt i miljøer knyttet opp til klinisk IKT ved Nordlandssykehuset og kommunens forvaltnings og utviklingsteam for e-helse (ForUT). Dette samarbeidet har i løpet av de siste årene blitt enda tettere, og tatt til nye høyder gjennom åpningen av LINKEN eHelselab hvor også industrien skal kobles tettere på.

Målet er blant annet å løse noen av samhandlingsflokene som pasienter opplever i sitt møte med helsetjenesten og som stjeler verdifull tid fra helsepersonell.

Flere bidrag under E-HiN

Bodø-miljøet hadde flere bidrag under E-HiN, og delte av sine erfaringer. Vibeke Tellmann som jobber som prosjektleder for Digital hjemmeoppfølging (DHO) i Bodø kommune fortalte om deres arbeid med innføring og utbredding av DHO som en erstatning og supplement til de kommunale helsetjenestene. Merete Johansen, prosjektleder ved klinisk IKT på Nordlandssykehuset, fortalte om NLSH sine erfaringer med digital hjemmeoppfølging.

Prosjektleder Merete Johansen fra Nordlandssykehuset og Vibeke Tellmann fra Bodø kommune holdt innlegg under årets E-hin om deres samarbeid. Foto: Bodø kommune

Merete holdt også innlegg om hvordan sikre opplæring av klinikere når nye systemer skal innføres. Her fortalte hun om Nordlandssykehuset sine erfaringer med å gå for en heldigital opplæringsstrategi når de gikk fra Dips Classic til Dips Arena. I følge økonomiske beregninger sparte Nordlandssykehuset minst 8 millioner på dette grepet! På tide å skrote tradisjonell klasseromsundervisning?

Også Nordlandssykehuset direktør, Siri Tau Ursin, deltok under årets E-hin med et innlegg om behovet for standardisering innen e-helsefeltet, og annonserte hennes ambisjoner for at Nordlandssykehuset skal bli Norges første sertifiserte e-helse sykehus.

Inovacare-teamet er fornøyd etter noen innholdsrike dager på E-hin med gode input på hva som skjer og rører seg på E-helse feltet, både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har vi fått snakket med en rekke leverandører og fått gode innspill på hva som er viktig for helsenæringen. Det er mye aktivitet og mye spennende som pågår innenfor E-helse, så her gjelder det å henge på og følge med i tiden fremover.



















Forrige
Forrige

Utdanner fremtidige endringsagenter i helsesektoren

Neste
Neste

Møt oss på EHiN 8 - 9 november 2022!