Over 300 personer fulgte med da helseinnovasjonsdagen gikk av stabelen

Har du tenkt på at en veldig enkel idé kan være løsningen på en komplisert utfordring? At en liten tanke kan bidra til store endringer? Har du tenkt på at kanskje akkurat du sitter med løsningen på et problem?

Med dette som bakteppe ble helseinnovasjonsdagen gjennomført for helsepersonell ved Nordlandssykehuset og Bodø kommune mandag 7. mars. Programmet var satt sammen for å gi innsikt i innovasjonsarbeid og inspirasjon til å ta egne ideer videre.

 

- Sånn gjør vi det her!

Maiken N. Stensaker og Marianne Arntzen-Nordqvist fra Engange-senteret ved Nord universitet startet dagen med å gi oss en forståelse for hva innovasjon egentlig handler om. De jobber for å gjøre studenter til fremtidige endringsagenter, noe som trengs i helsesektoren skal vi tro moderator for dagen, Erik Fosse.  

Erik Fosse utfordret Hege og Stine til å gå hele veien med ideen sin.

Fosse poengterte at helsesektoren er konservativ og trenger å bli utfordret av andre utenfra. For som tidligere lege med 25 års erfaring med intervensjonssenteret ved OUS, snakker han av erfaring.

- Du blir ofte møtt med; “sånn gjør vi det her!”  når du forsøker å endre en etablert praksis. 

En som også har erfaring med å utfordre dagens praksis er Sveinung Tornås som jobber som innovasjonsleder ved Sunnås sykehus. Sunnås har gjennom mange år vært i front på innovative prosjekter og leker nå med tanken på å kunne bringe behandlere hjem til pasienter- virtuelt!

- Det er egentlig bare fantasien som setter grenser, sier han.  

Utfordrer 150 år gammelt utstyr for å bedre kvinnehelsen

I tredje innlegget fikk vi høre fra to som rett og slett tok saken i egne hender når de innså at det var på tide med noe nytt. Gynekolog Stine Andreassen og jordmor Hege Hansen har sett sei lei av å bruke gynekologisk utstyr som ble utviklet i 1860, og er nå i full gang med å utvikle nytt utstyr for igangsettelse av fødsel.

Ny helsetjeneste for Bodøs innbyggere- på fire dager!

Ifølge Fosse er kriser sterke drivkrefter for innovasjon. Dette er noe Bodø kommune fikk erfare da pandemien inntraff. I fjerde innlegget fikk vi høre Vibeke Tellmann, rådgiver ved ForUt-avdeling, fortelle om da de ble nødt til å snu seg raskt for å rigge en helt ny, digital helsetjeneste for oppfølging av covid-pasienter på bare fire dager.

Hvis du ikke fikk med deg helseinnovasjonsdagen kan se opptak fra del 1 her:


 
Forrige
Forrige

Digital hjemmeoppfølging av kreftpasienter gir bedre livskvalitet

Neste
Neste

Gro (75) ble innskrevet i eget hjem for videre behandling etter operasjon