Møte med leverandører av e-helseløsninger

Inovacare er tildelt midler under Pilot Helse til gjennomføring av et forprosjekt i perioden mai-september 2021.

Pilot Helse er en satsing i regi av Forskningsrådet, SIVA, de regionale helseforetakene og KS. Ordningen skal bidra med finansiering av innovasjonsløp som kan skape bærekraft i helse og omsorgstjenesten og verdiskaping i norsk næringsliv innenfor temaene pasienten hjemme og en bærekraftig helsetjeneste (se https://www.forskningsradet.no/sok-om-finansiering/pilot-helse)

Målsettingen for hovedprosjektet er å etablere en helhetlig tjenestemodell for digital hjemmeoppfølging (DHO) av pasienter som på tvers av tjenestenivå. Løsningen skal følge nasjonale standarder for datadeling og være i tråd med Norm for informasjonssikkerhet og personvern i helse og omsorgstjenesten. I forprosjektet skal vi definere innhold og plan for hovedprosjektet, og blant annet involvere leverandører som kan bidra til utvikling av løsningen.

Hensikten med dette møtet er å komme i kontakt med leverandører som kan ha interesse av å bidra inn i et hovedprosjekt. Vi ønsker å diskutere muligheter for videre samarbeid og få innspill til gjennomføringen av hovedprosjektet.

Påmelding

Møtet vil skje via Teams og på norsk den 9. juni 2021 kl 0900-1500. Vi starter med en felles introduksjon og diskusjon (varighet på inntil 1 time). Deretter blir det enkeltsamtaler på ca 20 minutter med interesserte leverandører.

For påmelding send epost til ci@kpb.no innen 2. juni 2021. Si fra om enkeltsamtale er ønskelig.

Målsetting for hovedprosjektet

Mesteparten av dagens e-helse er ikke tilrettelagt for at pasienten kan følges opp både fra primær-og spesialisthelsetjeneste i samme system. Det utfordrer pasientsikkerhet og bærekraft i helsetjenesten. Ut over de nasjonale løsningene som realiseres innenfor DHO, som i hovedsak er knyttet til datalagring og datadeling er det behov for løsninger (ofte kalt lettvektsteknologi) som støtter pasient og helsepersonell i den daglige samhandlingen. I dette prosjektet skal leverandører i tett samarbeid med brukere utvikle en helhetlig tjenestemodell for digital hjemmeoppfølging (DHO) av pasienter på tvers av tjenestenivå. For å støtte tøtter samhandlingen i pasientforløpene må det utvikles en integrasjonsplattform som bygger bro mellom de ulike EPJ’ene i helsetjenesten.

Sentrale FoU utfordringer blir teknisk integrering av IKT systemer og brukergrensesnitt. I tillegg blir det viktig å undersøke hvilke effekter løsningene gir for pasienter, helsepersonell og samfunn. For å oppnå sømløse pasientforløp, må nye digitale støtteverktøy kunne innpasses i eksisterende elektronisk pasientjournal (EPJ) løsninger i primær- og spesialisthelsetjenesten. Integrasjonen må foregå via allerede etablerte standarder i et økosystem-perspektiv. Prosjektet vil samle leverandører av EPJ systemer, tredjepartsleverandører av e-helse løsninger utover dagens EPJ løsninger (som DHO- og IOT/sensorteknologi), brukere (pasient og ansatt), og annen e-helse relatert kompetanse. 

Samarbeidspartnere i forprosjektet er Nordlandssykehuset, Bodø kommune, Helse Nord IKT, Kunnskapsparken Bodø, DIPS og TietoEVRY. I forprosjektet vil vi definere hovedfokus og pasientgrupper for et hovedprosjekt, og videreutvikle et konsortium bestående av IKT leverandører (EPJ- og 3.parts leverandører av e-helseløsninger), brukere og forskere. I tillegg vil vi kartlegge og involvere samarbeidspartner for fastlege-EPJ, og kompetanser innen personvern, informasjonssikkerhet og pasientsikkerhet. Videre vil vi avklare modell for privat-offentlig samarbeid, arbeidspakker og roller for et hovedprosjekt.

Om Inovacare

Inovacare er en innovasjonsarena for utvikling av smarte helseløsninger for en mer bærekraftig helsetjeneste. Vi bidrar til økt samhandling mellom helsetjenesten, næringsliv og forskere for utvikling av nye helthetlige helseløsninger med brukeren i sentrum. Inovacare drives av KBP i samarbeid med Nordlandssykehuset og Bodø kommune. Se Om oss — Inovacare for mer informasjon.

Forrige
Forrige

Inovacare har søkt Pilot Helse om midler til innovasjonsprosjektet HEIMOM

Neste
Neste

Møte med brukere om digital hjemmeoppfølging